Groesbeek | straatinfo

drugs politie meldingen

Grote hennepkwekerij in paardenstallen opgerold

drugs

Groesbeek - De politie heeft dinsdag 7 oktober 2014 in het buitengebied van Groesbeek in twee loodsen achter een woning een hennepplantage ontmanteld met daarin 2000 hennepplanten. De politie heeft in de woning een man (71) en een vrouw (72) aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Via een anonieme melding kwam de politie op het spoor van dekwekerij. Uit warmtemetingen werd duidelijk dat er een hennepplantage in deloodsen zat. Samen met de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie enenergieleverancier Liander werd dinsdag over gegaan tot de ontruiming.

Hooibalen

De kwekerij zat verstopt achter een muur van hooibalen. Ook wasde eerste etage boven de paardenboxen onder meer benut als kweekplek. In totaalwerden 2000 hennepplanten aangetroffen. Tijdens de ontmanteling heeft de politiebeslag gelegd op de bezittingen van de verdachten. Er werd beslag gelegd op dewoning, een auto, een tractor, een grasmaaier en een heftruck.

De goederen zijn in beslag genomen om illegaal verkregenvermogen van verdachten te kunnen afpakken. De politie, het Openbaar Ministerieen de Belastingdienst werken daarom nauw samen om hen te raken op een plek diepijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijtvan hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

Wapens

Bij het doorzoeken van de woning werden ook vuurwapensaangetroffen. Het gaat onder meer om twee vuurwapens, twee op vuurwapengelijkende voorwerpen, een ploertendoder en munitie.

Uit onderzoek bleek verder dat de stroom illegaal werd afgetapt.Energieleverancier Liander legt daarvoor een naheffing op. De aangetroffenapparatuur en de planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie stelteen nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Week van de ondermijning

De ontmantelingsactie vindt plaats in de week van deondermijning. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is devermenging van de onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning. Illegaleactiviteiten zijn bijna niet uit te voeren zonder gebruik te maken van legalediensten zoals transport, opslag, financin, vergunningen en huisvesting.

Voor meer informatie zie het onderwerpondermijningop www.politie.nl Ken jij iemand dieverdient aan criminaliteit? Tip dan de politie via 0900-8844. Kent de dader jouook? Bel M. via 0800-7000 en meld misdaad anoniem. Zo kun je eenbijdrage leveren aan de veiligheid in je eigen omgeving.

(2014015798)

Soortgelijke berichten

Grote hennepkwekerij opgerold; zes aanhoudingen
Dodewaard

Grote hennepkwekerij in bedrijfspand
Almere

Grote hennepkwekerij op Texel
Den Burg

Hennepkwekerij opgerold
Boxmeer

Buitenplantage hennep opgerold
Zeddam

Hennepplantage opgerold, bewoner aangehouden
Nijmegen

Man en vrouw aangehouden bij hennepkwekerij
Arnhem

Aanhoudingen na vondst grote hennepkwekerij
Schijndel

Twee verdachten aangehouden na vondst grote hennepkwekerij
Almere

Politie rolt hennepkwekerij Dordrecht op
Dordrecht

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio